Ponents. #simposilecturaVLC

Gemma Lluch:

Gemma LluchProfesora Titular de Universidad del Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Doctora en Filologia i Premio Extraordinari de Doctorat de la Universitat de València, impartix docència en el grau de Filologia Catalana i en el màster oficial: Màster Oficial en Assessorament Língüístic i Cultura Literària. També col·labora amb el Máster de Promoción de la Lectura y Literatura Infantil del Cepli-UCLM i el Máster propio en Lectura, libros y lectores infantiles y juveniles de la Universidad de Zaragoza. Forma part de l’ Estructura de Recerca Interdisciplinar ERI Lectura de la Universitat de València.

Segimón Borràs:

Segimon

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, ha estat professor de gestió cultural a la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, advisor dels cursos i màsters d’edició de la Oxford Brookes University. També ha col·laborat esporàdicament amb els màsters i postgraus d’edició de la UB, UAB i en els Encontres d’Editors de la UIMP.
Entre 1970 i 1973 treballa a Òmnium Cultural en el servei “Cultura en Ruta” de promoció del llibre i el disc en català. Del 1973 al 1980 a la Fundació Carulla en la Editorial Barcino.
El 1981 s’incorpora al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya com a col·laborador tècnic i posteriorment com a Delegat del Llibre. En aquest càrrec és responsable de l’estudi, redacció i implantació de polítiques del llibre i col·labora en la creació del sistema d’ajuts a l’edició: impulsa la implantació del Suport Genèric a la producció editorial i la creació de diverses entitats i plataformes, com ara: la Setmana del Llibre en Català, el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, el Premi Internacional Catalònia d’Il·lustració, la Institució de les Lletres Catalanes, etc.
El 1989 assumeix la direcció comercial del grup Enciclopèdia Catalana (Enciclopèdia, Ed. Proa, Ed. Pòrtic, La Galera, Text).
A partir de 1996 es secretari general del Gremi d’Editors de Catalunya, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i de la Cambra del Llibre de Catalunya.
Ha estat vice-president dels esmentats Gremi i Associació, vocal de la Federación de Gremios de Editores de España, membre del Consell del Centre de Recherches en Literature pour la Jeunesse de França, president de la Setmana del Llibre en Català i membre d’altres entitats i organismes nacionals i internacionals.
Actualment és vocal de la Junta Directiva del Cercle de Cultura.

Carme Fenoll i Clarabuch:

fenollDes del 2012 és la Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

És diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i ha obtingut dos postgraus en documentació i un màster en gestió cultural.També és tutora dels estudis de Documentació de la UOC.

Manuel Gil: 

manuel gilLlicenciat en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid, Master en Direcció comercial i Màrqueting per el Instituto de Empresa i membre de la primera promoció del Programa Avanzado de Dirección de Empresas Editoriales del Instituto de Empresa. Després de més de 35 anys d’experiència professional en importants empreses del sector del llibre –Cadena de Llibreries 4Caminos, Paradox Multimèdia, Marcial Pons, Ediciones Siruela, Odilo TID– en l’actualitat compagina la seua labor com a professor de diversos Masters a Espanya i Amèrica amb tasques de consultoria en el sector del llibre.

Joan Carles Girbés: 

girbesEditor en Sembra Llibres. Llicenciat en Ciències de la Informació, màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals. Exerceix la docència en diverses universitats i assessora autors i editors mitjançant l’Agència Gesta, de gestió del talent literari. Ha estat director de publicacions a Edicions Bromera.

 

José María Barandiaran:

barandiaran

• Licenciado en Pedagogía por la Universidad de Deusto
• Consultor en el sector del libro y la Cultura enfocado fundamentalmente a PYMES e instituciones.
• De junio de 2009 a diciembre de 2012 Asesor del Departamento de Cultura del Gobierno Vasco
• Dedse Junio 2014. Miembro del Consejo Vasco de la Cultura
• Codirector de la Revista Trama y Texturas (http://www.tramaeditorial.es/shop/List.aspx?IdSections=9 , coautor del informe sobre la lectura en España (2008 http://www.lalectura.es/2008/default.aspx )
• Algunos tránsitos anteriores:
o Director ejecutivo de la Confederación española de Libreros
o Librero
o Mis inicios fueron en el campo de la Animación Sociocultural
• Dónde encontrarme en el mundo digital
o http://cambiandodetercio.wordpress.com 
o http://revistatexturas.blogspot.com.es/
o https://www.facebook.com/txetxu.barandiaran
o https://twitter.com/jmbarandiaran
o http://jmbarandiaran.lectyo.com/
o http://www.pinterest.com/jmbarandiaran
o http://es.linkedin.com/pub/jos%C3%A9-mar%C3%ADa-barandiar%C3%A1n-gald%C3%B3s/0/757/489/ 

• Dirección de correo electrónica preferida para la correspondencia: txetxu.barandiaran@gmail.com
• Publicaciones:
o http://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=2226711
o http://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=754021
o Mi última publicación (Octubre 2014): Librerías del soporte a la experiencia y/o de los libros a los clientes.

Miguel Ángel Giner Bou:

ginerLlicenciat per la Facultat de Belles Arts de València. L’any 1993 va obrir amb la que és la seva parella, Cristina Durán, i Robin i Alberto Botella LaGRUAestudio dedicant-se al còmic i la il·lustració.[2] És professor de Guió i narració gràfica al Màster en Disseny i Il·lustració que s’imparteix a la Universitat Politècnica de València i l’Escola Superior d’Arts i Tecnologia. Des de 1997 forma part de la junta directiva de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València.

 

Carme Gregori Soldevila:

gregoriCarme Gregori és professora titular d’universitat al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Com a investigadora, s’ha dedicat a l’estudi i la recerca de la literatura catalana contemporània i actual, en particular sobre novel·la, narrativa breu, assaig i ironia. En aquest sentit destaquen els treballs que ha dedicat, entre molts altres, a Pere Calders, Joan Fuster, Carme Riera i Quim Monzó. També és important la seua contribució al coneixement de Miquel Duran de València, de qui ha editat l’obra poètica.

LECXIT: 

LECXITLECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 100 Punts LECXIT d’arreu de Catalunya.

 

Dari Escandell:

Dari2Doctor en Filologia Catalana. Actualment és professor ajudant doctor en el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i imparteix docència en el màster oficial “Assessorament linguístic i cultura literària: aplicacions al context valencià” i en la Facultat d’Educació, en matèries del grau de Mestre relacionades amb la didàctica de la llengua i la literatura catalanes: essencialment, en assignaturas sobre literatura infantil i juvenil i animació lectora en l’àmbit de l’educació infantil i primària.

Dídac Margaix:

margaixLectura i tecnologia. Com arribar a l’usuari a través de la Xarxa des de les centres que tradicionalment han llegit llibre: escola i biblioteca? Quines 10 accions ha de contemplar el PVFLL?

 

 

Alícia Sellés:

alicia-sellesAlicia Sellés és Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Salamanca, Llicenciada en Documentació per la Universitat Politècnica de València i Màster en Continguts i Aspectes legals en la Societat de la Informació.
Treballa en MASmedios des de 2002. Actualment, és responsable de l’àrea de Serveis i solucions Documentals on coordina i participa en projectes relacionats amb, implantació, integració i desenvolupament de sistemes de gestió de biblioteques i repositoris digitals, consultoria en gestió d’informació i disseny de sistemes de gestió documental.
Actualment és professora associada de la UPV i treballa en projectes de R+D relacionats amb sistemes open source per a biblioteques i arxius i en la seua integració i interoperabilitat amb portals i altres plataformes digitals.
Va formar part de l’anterior Junta de Govern del Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana com a vocal de Formació i és la seua actual presidenta.
Des de l’any passat és també tresorera de FESABID ( Federació Espanyola de Societats d’Arxivística, Biblioteconomia, Documentació i museística) i membre del Executive Commite de EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations).

Encarna Cuenca:

encarna cuencaMestra de professió, té una llarga trajectòria en l’administració educativa, tant autonòmica com  estatal en diversos camps: desenvolupament curricular, formació del professorat, elaboració de materials didàctics, programes d’extensió educativa, coordinació de projectes internacionals i relacions amb altres entitats.

logossimposi11

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: